Xella Sverige AB > Ytong Plattan

Ytong Plattan

Ytong Plattan, från Xella Sverige, kan användas till bärande och ickebärande väggar samt till att bygga hyllor och inredningar.


De stora plattorna,ca 4 st per m2 vägg, är snabba att bygga med. Plattorna kapas och tillpassas enkelt med en handsåg eller bandsåg. Plattorna limmas i förband med YTONG lim och ger stabila väggar i en höjd upp till 30 gånger plattans tjocklek. Plattan används tillsamman med våra färdigarmerade balkar. Väggar kan enkelt ytbehandlas med sandspackel, gipsputs eller cementbaserad puts.

Läs mer om Ytong Plattan på företagets hemsida

Xella Sverige AB
Hemsida: https://www.ytong-siporex.se

Xella Sverige AB

Xella International är världens ledande leverantör av byggmaterial i lättbetong och kalksandsten. Med ett brett sortiment av isoleringsplattor, bärande väggar, mellanväggar, balkar, tak- och bjälklagselement kan du få allt byggmaterial till hela råhuset från oss. Massiva väggkonstruktioner är vår specialitet, och alla våra produkter inom Ytong, Ytong Multipor och Silka uppfyller höga krav på hållfasthet, värmeisolering, inomhusklimat, stabilitet och kostnadseffektivitet. Alla produkter har dessutom samma modulmått, så de kan kombineras fritt i såväl nybyggnad som renovering.