T-Emballage AB > Underlagstäckning T-Tak EVO

Underlagstäckning T-Tak EVO

T-Emballage är leverantör av underlagstäckning för tak. T-Tak EVO är underlagstäckning för lutning ner till 6°


Användningsområde
T-Tak EVO är avsedd som underlagstäckning på träunderlag. För ytskikt som överläggsplattor, överläggsskivor, plan plåt, takpapp (ej svetsbar) eller formskuren papp (shingel).

Beskrivning T-Tak EVO är uppbyggd av en polyesterstomme, impregnerad och belagd med elastomerasfalt (SBS). Båda sidor är belagda med polypropenväv (PP) som ytskikt. En kant är försedd med självklistrande bitumenklister och belagd med skyddsfolie. Motstående kant är frilagd.

Folien avlägsnas vid skarvning och montering. Mekanisk infästning (takpappspik/ klammer) krävs i den frilagda kanten och alltid dold.

T-Tak EVO bygger på samma principer som en traditionell underlagspapp men har följande unika fördelar:

  • Låg vikt. Ytvikten är ungefär 25% av motsvarande traditionella material.
  • Stor täckyta per rulle. Ca 22,5 m2 täckande material i varje rulle.
  • Tillåter låg taklutning, ner till 6° (1:10).
  • Båda sidorna är försedda med komfortabel polypropenväv.
  • Två alternativ till mekanisk infästning, spik eller klammer.
  • Försedd med bitumenklisterkant. Medför en avsevärt tätare och säkrare skarv.
  • Markant reducerad läggningstid jämfört med traditionella material.


Läs mer om Underlagstäckning T-Tak EVO på företagets hemsida

T-Emballage AB
Hemsida: https://www.t-emballage.se

T-Emballage AB

T-Emballage AB är leverantör av bla vindskydd (T-Vind Super), krypgrundsisolering (Krypgrundsfoam), underlagstäckning (T-Tak Super YEP 6), tätningstejp (T-Flex) mm.

Inom allt som rör täckning och skyddande byggmaterial är T-Emballage en komplett leverantör. Vi förser svenska byggmarknaden med material av hög kvalitet, ofta typgodkända, och utvecklade för att fylla sin funktion i konstruktionen maximalt. Att välja rätt material är en självklarhet om man vill bygga hållbart och långsiktigt. Men det gäller förstås att veta hur materialen ska användas också – och hur de fungerar tillsammans. Vi har experter på material- och byggtekniska frågor och oavsett om det gäller tak, vägg, golv eller grund, är vi alltid redo att ge ett ärligt och rättframt svar. Välkommen till T-Emballage!

Luft- & ångspärr, Täckfolie, Presenningar, Virkestäckning, Grundisolering, Formrör, Geotextiler, Golvskydd, Stegljudsdämpning, Kombinationsväv, Underlagspapp, Underlagstäckning, Shingel, Ytpapp, Kemiska produkter, Vindskydd, Byggfolietejper, Specialtejper, m m.